BULTÜRK’ten Bulgaristan Vatandaşı Olmak İsteyenlere Destek

Oya CANBAZOĞLU DİRİER

BULTÜRK ‘ün öncülüğünde Türkiye’de bulunan eski göçmenlerin vatandaşlık,şirket kurma ve buna benzer konularıyla  alakalı olarak bir toplantı organize edildi. Toplantı, BULTÜRK istanbul Genel Merkez’de yapıldı.

Eski göçmenlerden,atalarının geldiği yerlere gitmek isteyen,toprakları olan ve çift vatandaşlık hakkı almak isteyenler sorularına çözüm bulabilmek için derneğimizdeydi.
Bulgaristan Plovdiv-Filibe’den gelen avukat Vasil Stoilov MİLANOV ve Katye Lyobomirova,vatandaşlarımızla tek tek ilgilendiler.
Kimileri vatandaşlık hakları olmadığını öğrenince üzüldü,kimileri de hak sahibi olduğunu öğrenince sevindi…
Böyle faydalı bir toplantı organize ettiği için, Genel Başkan Rafet Ulutürk ve yönetim kuruluna teşekkür ettiler.
Eski göçmenlerden, 20-30 yıl birbirleri ile görüşmeyenler buluşma  imkanı buldular. Birbirleri ile buluşmaları görülmeye değerdi…
Toplantının devamında; Türkiye’de hiçbir partinin kendilerine ilgi göstermediğinden şikayet ettiler. Artık bizim insanlarımızın da tarih perdesinde olduğu gibi, günümüzde de  bir yerlere gelmesi gerektiğini belirtip önümüzdeki yerel seçimlerde bunu görmek isteriz sloganında birleştiler.
Toplantının sonuna doğru, Bulgaristan Türkleri’ni temsil ederken,kendi menfaatlerini ön planda tutarak bize büyük zarar veren hiçbir temsilciyi, kabul etmeyeceğimizi üstüne basarak belirttik.Neslimizin orada,bu tür menfaat gösterenler yüzünden yok olduğunu görüyoruz ve buna müsade etmeyeceğiz.Bunu herkes bilmelidir.
BULTÜRK ‘de gerçekleştirdiğimiz bu toplantıya ilgi çok büyüktü ve bizlerde vatandaşlarımıza faydalı olduğumuz için mutluyuz.
Bu toplantıda özellikle BULTÜRK’ü temsilen  Hüseyin Bey ve Sezgin YILMAZ olmak üzere  iki kişi belirlendi. Bu konularda kendilerine müracaat edilmesi gerektiği onaylandı.
Problemler
1) Bulgaristan Vatandaşlık işleri
2) Bulgaristanda ikamet
3) Bulgaristanda şirket kurulmasi
4) Bulgaristandaki üniversitelere öğrenci gönderilmesi ve Diploma Denklik  işleri
5) Diğer geliştirilecek işler
Derneğimiz vatandaşlarımıza yardımcı olabilmek için çalışmalarına devam etmektedir.
Gelen tüm üyelerimize teşşekkür eder saygılar sunarız.
Saygılarımızla,
        Genel Sekreter
Oya Canbazoğlu Dirier

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve + 9 =