BULTÜRK’ten Fatih Belediyesine Ziyaret

BULTÜRK Genel Başkanımız Rafet ULUTÜRK ile birlikte İstanbul’un Fatih ilçesinde Fatih Belediye Başkan Yrd. Sayın Necati SELVİ’yi makamında ziyaret ettik.

Bulgaristan’da yaşayan Türklerin ve Türkiye’ye göç etmiş soydaşlarımızın durumları, sosyal ve kültürel sorunları ile çözüm önerileri görüşüldü. Derneğimizin kısaca tarihçesini bu güne kadar ki faaliyetlerini anlattık. Eylül-Ekim aylarında eskiden yaptığımız gibi birlikte uluslararası bir sempozyum yapabilirz bu konuda da bir proje sunacağımızı söyledik.

Sayın Necati SELVİ Başkan da bu konuda projenizi oluşturun ve tekrar bir araya gelir ne yapılması gerekir onları konuşuruz. Biz bu konuda STK’lar ile çalışmak isteriz. Bu konuda bize ne düşerse yapmaya hazırız. Bu konularda değerlendirmelerde bulunuldu, birlikte belediye ve dernek el ele verip ne gibi projeler yapabiliriz konularda görüşmeler yapıldı. Birkaç proje üzerinde duruldu ve bu projeleri bir ay içerisinde somut hale getirerek tekrar bir görüşme yapılması kararlaştırıldı.
Sn. Sayın Necati SELVİ Bey’e bizleri bu sıcak karşılamaları, nazik ve güzel sohbeti İçin Kendisine ayrıca Teşekkür ederiz.

Ayrılmadan kendisine Genel Başkanımızın kendi yazmış olduğu “Bulgaristan Türkleri Kimlik Mücadelesi” kitabını taktim etti.

Tekrar görüşmek üzere diyerek ayrıldık ve bir ay içerisinde projelerimizle birlikte görüşmek üzere…

Saygılarımızla,

 

Oya Canbazoğlu DİRİER
BULTÜRK
Genel Sekreteri

Fatih Belediye Başkan Yrd. Sayın Necati SELVİ’ye “Bulgaristan Türkleri Kimlik Mücadelesi” kitabını taktim ederken.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 − 10 =