Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Başkanı TÜRK oldu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Başkanı olan ilk Türk Volkan Bozkır.

Gelen son dakika haberi ile Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanlığı’na seçilen Volkan Bozkır gündemdeki yerini aldı. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Bulunduğumuz zor şartlarda BM’nin en üst organının yönetimini üstlenecek ilk Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum” ifadelerini kullanması büyük ilgi görürken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini kutlamak adına telefonda görüştüğü bildirildi. Peki, BM 75. Genel Kurul Başkanı olarak seçilen Volkan Bozkır kimdir, daha önce hangi görevlerde bulundu? İşte detaylar ve Volkan Bozkır biyografisi…Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, Nedim Birinci dahil, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurul Başkanı seçilen ve bu üst yönetim organında görev alacak olmasıyla adeta tüm Türkiye’yi gururlandıran Volkan Bozkır gündemdeki yerini aldı. Eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Büyükelçi Volkan Bozkır, yaptığı açıklamada 192 üye arasından 178 oy aldığını dile getirdi.

TÜRKİYE’DEN BM GENEL KURUL BAŞKANLIĞINA SEÇİLEN İLK İSİM OLDU

BM Genel Kurul Başkanlığı için tek aday gösterilen Bozkır, 178 ülkenin desteğini aldı ve BM Genel Kurulunun 75. dönem başkanlığına getirildi. 3 oy geçersiz sayılırken, 11 ülke de çekimser oy kullandı.

Peki, BM 75. Genel Kurul Başkanı olarak seçilen Volkan Bozkır kimdir, daha önce hangi görevlerde bulundu? İşte Volkan Bozkır biyografisi…

VOLKAN BOZKIR 2021 EYLÜL AYINA KADAR BU GÖREVİNİ SÜRDÜRECEK

Bozkır, 15 Eylül’de görevi BM 74. Genel Kurul Başkanı Tijjani Muhammad-Bande’den devralacak ve 2021 Eylül ayına kadar bu görevi sürdürecek. BM Genel Kurulu Başkanı, oturumları yönetiyor ve Kurulun işleyişini düzenliyor. Genel Kurul ayrıca her yıl BM’nin bütçesini belirliyor ve kontrol ediyor.

BM Genel Kurulunda, uluslararası toplumun genel düşüncesini yansıtan kararlar alınıyor. Dünya liderleri, her yıl eylül ayı ortalarında BM Genel Merkezi’nin bulunduğu New York’ta BM Genel Kurulu genel görüşmeleri için bir araya gelerek küresel sorunlara diplomatik çözüm arama ve ülkelerinin politikalarını anlatma imkanı buluyor.

BULTÜRK Genel Başkan Yardımcısı Dr. Nedim BİRİNCİ “BM 75. Genel Kurul Başkanlığına seçilen TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanımız Volkan Bozkır’ı tebrik ediyorum. Tüm Türk Dünyasını gururlandıran Sn. BOZKIR’ı yeni görevinde ülkemize ve tüm Türk Dünyasına hayırlı olsun. dedi.

Dr. Nedim BİRİNCİ

_________________________________________________________________________________________

VOLKAN BOZKIR KİMDİR?

İngilizce ve Fransızca bilen Bozkır Nazlı Bozkır ile evlidir ve 2 çocuk babasıdır.

BULTÜRK Genel Başkan Yardımcısı Dr. Nedim BİRİNCİ “BM 75. Genel Kurul Başkanlığına seçilen TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanımız Volkan Bozkır‘ı tebrik ediyorum. Tüm Türk Dünyasını gururlandıran Sn. BOZKIR’ı yeni görevinde ülkemize ve tüm Türk Dünyasına hayırlı olsun. dedi.

Dr. Nedim BİRİNCİ

One comment

1. Sayın VOLKAN BOZKIR.
    Birleşmiş MilLetler 75’inci Kurul Başkanı

En derin duygu ve sevinçlerle başarınızı tebrik ediyorum.
    İnşaAllah GERÇEKTEN tüm insanlık için başarılı adımlar atamanızı niyaz ediyorum.
    Temennim şu ki BM tarihinin en öngörülü, vijdanlı, hakkaniyetli başarılı biri olarak isminizi altın harflerle yazdırırsınız

Saygı Hürmetlerimle
    Ekram KITAPCHI