BULTÜRK KONFERANSLARINA DEVAM

Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği “BULTÜRK” MERZİFON’LU KARA MUSTAFA PAŞA MEDRESESİ Yeni çeriler Cd. No:41 Fatih (Beyazıt)-İstanbul adresinde bulunan Genel Merkez yerleşkesinde bu güne kadar olduğu gibi sürekli olarak gerçekleştirildiği Yazar, Şair, Ressam, Bilim adamı, Gazeteci, STK temsilcileri ve tüm akademisyen dava ve ilim insanları ile düzenlemiş olduğu konferans ve etkinliklere 16 Haziran 2023 Cuma bu günde tarihçi yazar Kazım YURDAKUL hocamızın,
“ASİL KAN” isimli enfes kitabı ve muhteviyatının değerli BULTÜRK dinleyicilerine anlaşılmasına,
Bulgaristan Stratejik Araştırma Merkezi “BGSAM” Genel Sekreteri Ahmet Selim ARSLAN’ın yaptığı açılış ve selamlama konuşması ile başlandı.


Ahmet Selim ARSLAN yaptığı kısa selamlama konuşmasında BULTÜRK – BGSAM tarafından yapılan Hizmet ve faaliyetler hakkında özlü bilgilendirmede bulundu. BGSAM öncülüğünde Bulgaristan hakkında 133 adet Kitabın, BULTÜRK tarafından ise 27 adet Kitabın hazırlanarak okuyusunun hizmetine ve BULTÜRK GENEL MERKEZİNDE satışa sunulduğunu söyledi.
Bunun dışında son iki yıldır özellikle “BULGARİSTAN VE PAYLAŞIM” projesi kapsamında Türk-Bulgar halkının kaynaşması amacı ile ücretsiz olarak Kültürel seyahatler düzenlediklerini söyledi.
Ahmet Selim ARSLAN sonuç olarak bu panel ve konferanslara ilave BULTÜRK’ün Gençlik kolları tarafından oluşturulan ve Furkan TANRIVERDİ’nin solistliğinde ve başkanlığında oluşturulan BULTÜRK “TÜRK TASAVVUF MUSİKİSİ KOROSU” tarafından icra edilen bir dinletinin de bundan böyle her etkinlik öncesinde siz Saygın katılımcıların beğenilerine sunulacağını belirterek sözlerini bitirdi.
Günün konuğu Saygın hocamız, Kazım YURDAKUL hocamız ise, Türk tarihi ile ilgili olarak büyük meşakkat ve fedakârlıklarla hazırlamış olduğu “ASİL KAN” isimli eserinin ve muhtevasını değerli katılımcılara tarihi anekdot ve belgelere de dayanarak son derecede temiz ve has Türkçesi ile anlatarak dinleyicilere tam bir tarih ve hatta edebiyat ziyafeti verdi.
Kazım YURDAKUL hocamızın Kitabın ismi “ASİL KAN” deyiminin asla bir ırkçılık olarak değil Yüce Rabbimin tüm insanlık üzerinde bir ayrıcalık olarak tüm insanlığın KAN’larının diğer tüm yaratıkların kanlarından ayrı olarak ASİL olduğu va’zını aktararak Kitabın HÜNANİST olduğunu ancak TÜRK MİLLETİ’ninde sahip olduğu üstün değerler ve Genlerinde bulunan ilahi gücünde tüm insanlık tarafından bilindiğini, kabul gördüğünü binlerce yıllık DEVLET deneyimleri ve Medeniyetlerinden alınan örneklerle haziruna anlatarak “ASİL KAN” Kitabının tanıtımını son derecede nazik ve Fasih bir lisan ile anlattı.
Az sayıda getirmiş olduğu kitaplardan arzu eden değerli BULTÜRK üyelerimize imzalayarak konferansı nihayete erdirdi.
BULTÜRK-BGSAM olarak bu gün Saygın Kazım YURDAKUL hocamız ve değerli BULTÜRK GENÇLİK KOLU’muzun enfes sesi Furkan TANRIVERDİ’nin solistliğinde gerçekleştirilen ve üyelerimize unutulmaz bir gün yaşatan dinletilerinden dolayı teşekkür ediyoruz.
Yeni programlarda buluşmak üzere.
“BULTÜRK’ü izlemeye devam ediniz.
Saygılarımızla.

15 Haziran 2023

BGSAM-Haber

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one + 11 =