Türk kültürünün kaynaştırılması amacı taşıyor

TDPD içerisinde yer alan Türk Dünyası Çocukları ve Gençleri Basın Kulübü Başkanlığı aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Türk kültürünün kaynaştırılması amacı taşıyor

SEDA TOLMAÇ

Türk Dünyası Parlamenterler Derneği (TDPD) içerisinde yer alan “Türk Dünyası Çocukları ve Gençleri Basın Kulübü Başkanlığı” aylık olağan toplantısı TDPD Merkezi’nde gerçekleştirdi.
Türk dünyası çocuk ve gençlerinin birlik ve beraberliğini sağlamak amacıyla kurulan Türk Dünyası Çocukları ve Gençleri Basın Kulübü’nün aylık toplantısına, TDPD Genel Başkanı Nail Çelebi, Türk Dünyası Çocukları ve Gençleri Basın Kulübü Başkanı Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı İsmail Cingöz, Türk Dünyası Çocukları ve Gençleri Basın Kulübü Halka İlişkiler Sorumlusu Ankara Bilecikliler Derneği Başkanı Hasan Akgül ile Türk Dünyası Parlamenterler Derneği’ne üye üniversite öğrencileri katıldı.

Türk kültürünün Türk dünyası çocukları ve gençleri arasında kaynaştırılmasını amaçlıyoruz
Türk Dünyası Çocukları ve Gençleri Basın Kulübü Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen toplantıda; Türk kültürünün Türk dünyası çocukları ve gençleri arasında kaynaştırılması, üye öğrencilerin görüş ve önerileriyle Türk dünyası çocuk ve gençlerine yönelik projeler üretilmesi gibi konular ele alındı.Türk Dünyası Çocukları ve Gençleri Basın Kulübü Başkanı İsmail Cingöz, TDPD içerisinde yer alan Türk Dünyası Çocukları ve Gençleri Basın Kulübü’nün geleceğe yönelik çalışmalar içerisinde olmayı hedeflediğini söyledi.

TDPD herkesi kucaklayan bir yapılanmaya sahip
Cingöz, Türk Dünyası Parlamenterler Derneği’nin herkesi kucaklayan bir yapılanmaya sahip olduğunu vurgulayarak, “Türk Dünyası denilince herkes faşist, ırkçı bir yapılanma olarak düşünüyor. Ancak, Tük Dünyası Parlamenterler Derneği olarak bizler, öyle bir yapılanma içinde olmadık, olmayız. Böyle bir yapılanmaya da izin verilmez.” şeklinde konuştu.
“Bizim amacımız, Türk Dünyası içerisinde yer alan öğrencilerin kendilerine hedef koymalarını ve o hedefe ulaşmalarını sağlamak.” diyen Cingöz, toplantıda bulunan öğrencilere, “Hayaliniz, hedefiniz ve idealiniz olsun. Hayalinizin üzerinden hedef koyun. Türk Dünyası dediğimiz üniversitedeki arkadaşlarımızın da bu hayali kurmasını sağlayın ki, şimdiden nüvelenen fikirlerin meyvesini 20 yıl sonra yiyebilelim. Türk dünyasının bir arada olması için öncelikle gençlerin el ele olması lazım.” dedi.

TDPD olarak kadınlar gününe yönelik etkinlik oluşturduk
Toplantıda yer alan TDPD Genel Başkanı Nail Çelebi de, Türk Dünyası içerisinde gerçekleştirdikleri çalışmalara değinerek, TDPD olarak kadınlar gününe yönelik 10 Martta gerçekleştirecekleri etkinlik hakkında bilgi verdi.
Başkan Çelebi, TDPD olarak Türk Dünyası Kadınlar Günü’nün 10 Mart’ta Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) gerçekleştirilecek panelle oluşturulduğunu ifade etti.
Çelebi, Kadınlar Günü’ne yönelik gerçekleştirilecek panelle ilgili şunları söyledi: “Bu çalışmaları yaparken akraba topluluklar olan Özbek, Kırgız toplulukları ile görüşme yaptım ve ben de şöyle bir fikir oluştu. Bu panel öncesinde Türk dünyası kadınlarının kıyafetlerini tanımlayan bir görüntü oluşturmak istedim. Bunu yapabilmek için de bu insanları bir araya getirmek lazım.”

Türk Dünyası Parlamenterler Derneği Hakkında
Türk Dünyası Parlamenterler Derneği, 2013 yılında insanlık ve Türk dünyası yararına, Türk Dünyası ve akraba topluluklarındaki milletvekillerinin arasındaki iletişimi güçlendirmek, vekillerin birbirlerini daha da yakından tanımalarına fırsat sunmak, ülkeler arasındaki siyasi ve ekonomik işbirliğini artırmak, ortak tarihten gelen dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirerek, kültürel zenginliklerimizin tanıtılmasına katkıda bulunmak amacıyla kuruldu.
Dernek ayrıca, değerler etrafında birlik, beraberlik, sevgi, saygı, kardeşlik, dostluk ve dayanışma duygularını geliştirerek, faaliyette bulunduğu ülkeler de kültürel ve ekonomik iş birliği alanında ki gelişmelere de katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Türk Dünyası Parlamenterler Derneği, Mecliste grubu bulunan tüm partilerin milletvekillerinden oluşan heyetçe Türkiye ve dünyada sivil toplumun sinerjisini toplumsal faydaya dönüştürmek amacıyla, Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) ve derneklerin kapasitelerini artırarak, kaynakların proje esaslı, etkin ve optimum seviyede kullanımını sağlamayı vizyon olarak benimsiyor.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 + twelve =