BGSAM Toplantısından

BULTÜRK ve BGSAM Yöneticileri 2019 stratejilerini belirlemek için Aksakallılar ve Bulgaristan Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Erdal KARABAŞ ve ekipleri bir araya geldiler. Bu toplantının amacı 2019 yerel seçimlere hazırlık ve stratejilerin belirlenmesiydi.

BGSAM Başkanı Erdal KARABAŞ kısaca BGSAM’ın bu güne kadar 23 kitaba ulaştıklarını, ayrıca 5 ayrı kitap da basarak toplamda 28 kitap bastıklarını beyan etti. Bu kitapların yazıları tamamen ve sadece ve sadece Bulgaristan olduklarını www.bghaber.org internet sitesindeki köşe yazarlarımızın yazıları ile bu kitapların basıldığını anlattı. Ayrıca bu yazıların sadece ve sadece burada olduğunu hiç bir yerde bu yazıları bulunamayacağını da ilave etti. Seçimler konusunda herkes görüşlerini ve yeni fikirlerini dile getirdiler.

Ardından BULTÜRK Aksakallarımızın adına Zihni Karpat 2019 seçimleri için stratejimizin ne olması gerektiğini tüm katılımcılara anlattı.
İnşallah 2019 yerel seçimlerinde Bulturk zamanı gelmiştir diyen Zihni Karpat Büyümüze tüm katılımcılara şöyle dedi;

Zihni KARPAT  –  BULTÜRK Kurucularımızdan

         Türkiye seçimlere ‘cumhur ittifakı’ ve ‘millet ittifakı’ olarak gitti. Amerikan emperyalizminin son 40 yılda üzerimize saldığı iki proje örgütün biri Pensilvanya’da diğeri Kandil’de yaşayan hain liderleri ölümüne cephe kurmuş durumda, ortaklar aynı zamanda, belgeledik. Tüm tasfiye planlarına rağmen Türk halkı bir kez daha güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında yer aldı. AK Parti’den ayrı olarak Erdoğan’ın tek başına bir parti olduğunu ortaya koydu. Bahçeli seçimlerden sonra merakla beklenen konuşmasında, “Milletimiz hem kilit parti hem denge-denetleme görevi vermiştir” dedi. Bu “denge-denetleme” sözünün altını çizmek lazım. Üzerinde yapılan tüm olumsuz değerlendirmelere rağmen, MHP bir kez daha anketleri ters köşeye yatırdı. Muharrem İnce coşkulu bir seçim kampanyası yürüttü. Yüzde 30’u aşarak çok önemli bir başarı elde etti. CHP’nin oyları gerilirken İnce’nin oyu yükseldi. Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetti ama CHP’yi kazandı gibi. Bu seçimlerin en büyük kaybedeni ise Meral Akşener oldu. 2023’e kadar Türkiye’yi durdurmanın kapıları kapanmış, imkânları ortadan kaldırılmıştır. 15 Temmuz gecesi verilen ders neyse bu seçimler de öyledir.  Bunu bildikleri için de 15 Temmuz türü saldırılara maruz kaldık, PKK ve FETÖ-NATO gibi yapılar üzerinden hırpalanmak istedik.Bu yönüyle Başkan Erdoğan bin yıllık siyasi tarihimizin öncülerindendir, “Büyük Yolcu”dur, “Büyük Öncü”dür. Artık bu ülke Afrika’nın derinliklerinden Asya’nın ortalarına, Balkanlardan Uzak Asya’ya kadar iddia üreten, güç üreten, söylem üreten bir ülkedir. Zafer milletimizindir. Artık çok daha büyük adımlarla yürüyeceğiz, hazır olun!

 Şimdi 2019 yerel seçimler ne olacak?…

BULTÜRK 2019 yerel seçimlerin en önemlileri
1- Doğru partiyi seçmek ve bunlarla diyalog kurmak
2- Doğru kişi belirlemek ve bu kişilerle eylül sonrası hemen çalışmalara başlamak.
3- Doğu bölgeleri seçmek ve bu bölgelerde insanların önderlerine ulaşılması için çalışmalara başlamak.
4- Özellikle o bölgelerde insanlarımızın tek tek tespitlerin yapılması bunun buradan Bayrampaşa’dan başlatmak. Bunu zaten Rafet kardeşimiz eskiden beri yapmaktadır bunun üzerinden tekrar geçerek güncellemek gerekir. Burada akil insanlara ulaşmak.

BULTÜRK Seçim Öncesi Bulgaristan’da ERDOĞAN için toplantılar düzenledi.
Diğer tüm Balkan dernekleri arasında seçim öncesi tarafını belli eden tek dernektir.

Bu seçim öncesi ilk turda seçimin biteceğini söyleyen tek STK’dır. Hatta %92 diye Bulgaristan’da açıklaması olmuştu Başkanımızın. Hatta daha da ileriye giderek bu seçimlerde Bulgaristan Türkleri sayesinde ilk turda ERDOĞAN bizim oylarımızla alacaktır ve MHP de bizim oylarımızla barajı aşacaktır diye röportajını izlediğimde inanın ben bile şok oldum bukadar inanmıştı ki net rakam verdi ERDOĞAN %52-MHP-%11 diye net olarak seçim öncesi bunu söylemiştir. İşte seçim sonrası çok ufak bir farkla aynen dediği gibi oldu ve bunu Bulgar medyasında da en doğru tahmin eden kişi olarak da Bulgarlar kendileri belirtiler.

Bu öngörüsünden dolayı Başkanı ve yönetim kurulu arkadaşları kutluyorum.

Seçim öncesi bunları söylemek çok önemlidir ve bu konu için karar aldırabilmek daha da önemlidir. Böylece tüm Bulgaristan Türklerinin oyları da kıymet kazanmış oldu. Çünkü bizim insanlarımız oy verirlerdi fakat değerleri yoktu. İşte BULTÜRK derneği sayesinde Türkiye’de derneklerde de yeni anlayışlar getirdi ve seçim öncesi herkes tarafını belli etmesi gerektiğini de artık 6 seçimdir bunu yapmaktadır.

BULTÜRK’ün açmış olduğu bu yeni yolda diğer derneklerde arkasından geleceklerdir.

Bu kararlılıklarından dolayı ve bu cesaretini tüm yönetim kurulu arkadaşlarını kutluyorum hele hele dernek olarak karar almalarını.
YENİ TÜRKİYE ARTIK GERÇEK OLDU BUNU SEÇİM ÖNCESİNDEN YAZAN ÇİZEN BGSAM KOŞE YAZARLARINI DA ERDAL BAŞKANIMIZIN HUZURUNDA KUTLUYORUM HAYIRLI OLSUN. dedi.

Türk milliyetçisi, Türk dilini koruyan, Türk seciye ve ahlâkını yükselten, Türk düşüncesinin ilmî, fikrî, edebî, felsefî ve teknik sahalarda imkânlarını geliştiren, İslâmiyet’i muhterem tutan, insandır. Türk milletinin kutlu güç kaynaklarının başında İslâmiyet, milliyetçilik ve Türkçülük vardır. Türk milleti için kurtuluş, yükseliş ve yüceliş çaresi, İslâm inançlarıyla milliyetçilik ülküsüne sarılmaktır. Türklüğü benimseyen ve Türk Milletine, Türk devletine hizmet aşkı taşıyan herkes Türk’tür.” Türk milletinden olmak demek, Türk milletini sevmek ve Türk devletine sadakatle hizmet aşkı taşımak, vatana bağlılık duygusu içinde bulunmak ve Türk milletinin yükselmesi için elinden gelen her fedakârlığı yapmak ve çalışmak duygusu ve şuurudur. “Her şey Türk milleti için, Türk’e doğru ve Türk’e göre” “Bu memleket, tarihte Türk’tü, halde Türk’tür ve ebediyen Türk kalacaktır.” “Ne mutlu Türk’üm diyene”

BULTÜRK Başkanı tüm katılımcılara özellikle de Aksakallara hepsine teşekkür etti. Bu toplantıda söz alan fikir veren tüm aksakalılarımızı ve BGSAM yöneticilerine bu derin stratejileri bizimle paylaştığı için teşekkür ederiz. En önemlisi de üyelerimizin BULTÜRK’te özellikle de BGSAM’da aktif olmalarıdır.

Ardından basına kapalı olarak kendi aralarında toplantı devam etti.

Saygılarımla,

Oya CANBAZOĞLU DİRİER

Genel Sekreter

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − 6 =