Ankara Anıtkabirde Konuşma

BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK’ün Ankara Anıtkabir konuşması
AZİZ ATATÜRK,

Bugün yüksek huzurunuzda; Balkan ve Bulgaristan Türklerinin tarihî hafızasını,
Evlad-ı Fatihan’ın emanetini ve Türk dünyasının ortak geleceğine duyduğumuz sarsılmaz inancı taşımanın gururunu ve büyük sorumluluğunu yaşıyoruz.

Bizlere emanet ettiğiniz Cumhuriyetin akıl, bilim, bağımsızlık ve çağdaşlaşma ülkülerinden ayrılmadan; Türkçemizi, kültürümüzü ve tarihî mirasımızı korumaya ve gelecek nesillere aktarmaya kararlıyız.

BULTÜRK olarak Balkanlar ile Türkiye arasında güçlü bir gönül köprüsü kurmayı; Balkan Türkleri ile Türk dünyası arasındaki tarihî ve kültürel bağları daha da güçlendirmeyi vazife kabul ediyoruz.

İnanıyoruz ki en büyük sorumluluğumuz, yalnızca geçmişimizin mirasını korumak değil,
o mirası geleceğe taşıyacak nesilleri yetiştirmektir.

Kimliğini ve tarihini bilen, Türkçesine sahip çıkan; dünyayı okuyabilen, aklı ve bilimi rehber edinen; bilimde, teknolojide, kültürde ve diplomaside söz sahibi olacak özgüvenli gençler yetiştirmek en büyük hedefimizdir.

Geçmişimizden aldığımız güçle, yüzümüzü geleceğe dönerek;
milletimizin, Balkan Türklerinin ve Türk dünyasının yarınları için durmadan,
yorulmadan ve vazgeçmeden çalışacağımıza yüksek huzurunuzda söz veriyoruz.

Emanetinize sahip çıkacak, Cumhuriyetimizin değerlerini yaşatacak ve gelecek nesillere daha güçlü bir miras bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz.

Ruhunuz şad olsun.

Rafet ULUTÜRK
BULTÜRK
Genel Başkanı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 + 1 =