BULTÜRK Derneği’nin Yeni Genel Merkezi Görkemli Bir Törenle Açıldı

Musa VATANSEVER

Türk Dünyasının Ortak Evi İstanbul’da Hizmete Girdi

İstanbul’da faaliyet gösteren Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği (BULTÜRK), yeni genel merkezinin kapılarını coşkulu bir törenle açtı. Türkiye’nin dört bir yanından ve Türk Dünyası’ndan gelen STK temsilcilerinin katıldığı bu anlamlı açılış, sadece bir bina değil; bir dava, bir ülkü ve bir milletin hafızasının yeniden inşası olarak değerlendirildi.

Dualarla Başlayan Birlik Töreni

Yeni genel merkez binasının önünde toplanan davetlilerle başlayan tören, BGSAM (Bulgaristan Stratejik Araştırmalar Merkezi) Başkan Vekili Nevzat Öztürk’ün yaptığı dua ile başladı. Açılışa İçişleri Eski Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Türk dünyasının çeşitli sivil toplum kuruluşlarının başkanları, akademisyenler, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Duaların ardından kurdele kesilerek BULTÜRK’ün yeni yuvası resmen açıldı.

Dualarla Başlayan Birlik Töreni

Açılış için yeni Genel Merkez binasının önünde toplanan davetliler tarihi binanın önündeki caddeyi doldurdu. Açılış töreni İçişleri Eski Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun gelişi ile başladı. BGSAM (Bulgaristan Stratejik Araştırmalar Merkezi) Başkan Vekili Eğitimci-İlahiyatçı Nevzat Öztürk’ün yaptığı dua ile başladı. Nevzat Öztürk yaptığı duada:
“Ya Rabbe’l âlemin! …. Bu binamızı yaptıran, vakfeden Devlet-i Ali Osmaniye’de çeşitli görevlerde bulunan ve bu sıbyan mektebinin avlusunda medfun Ebu Bekir Paşa’ya, O’nun yakınlarına rahmet eyle! Onları Hz.Peygamber’e komşu eyle Allah’ım! Bu vesile ile Cennet vatanımızı bizlere emanete den aziz şehitlerimize rahmet eyle! İstanbul’umuzu bize emanete den “Hz. Peygamber’in “İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, fetheden ordu ne güzel ordudur” hadisinin övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han’a rahmet eyle! İstanbullumuzu fetih için yollara düşen ve bu şehrin surlarında şehit olan, Hz.Peygamber’i Medine’de yedi ay evinde misafir eden, Mihmandar-ı Nebevi veya Mihmandar-ı Resul, şehrimizin manevi önderi Halid b.Zeyd (Eba Eyyüp El-Ensari)’ye rahmet eyle. O’nun şefaatine bizleri nasip eyle! Bizleri birlik beraberlikten ayırma, Huzur ve düzenden ayırma! Birliğimizi beraberliğimizi, huzurumuzu bozmak isteyenlere sen fırsat verme Allah’ım! Kinden, nefretten, tefrikadan bizleri hıfz-u himaye eyle! Allah’ım derneğimize bu binayı tahsis eden, geçmişte bizleri her daim destekleyen, yalnız bırakmayan devlet yöneticilerimizden, gönül dostlarımızdan sen razı ol! Onlara sağlık sıhhat afiyetler ve milletimize hizmet yolunda güç, kuvvet ver Allah’ım. Allah’ım Orta Asya’dan Özbekistan’ın Buhara kentinden İslam’ı yeryüzüne hakim kılmak, Kızılelmayı gerçekleştirmek için yollara düşen, ilk önce Ahlata, oradan, Akdeniz, Çanakkale Gelibolu, Edirned’de Çirmen Savaşında Bizansı dize getirerek Yahya Kemal Bayatlıya; “Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik, Bin atlı o gün dev bir Ordu’yu yendik..”şiirini yazdıran, Meriç aşıp Balkanlara İslam’ı götüren, Hoca Ahmet Yesevi’nin Tasavvuf anlayışını, hoşgörüsünü, İmam-Maturudinin akıl ve iradeyi önceleyen sevgi ve insan merkezli İslam anlayışını insanlıkla tanıştıran Kırcaali kentinde medfun Kırcaali’ye rahmet eyle. O’nun emanetine sahip çıkmayı, belgeselini yaptığımız gibi büyüklerimizin himayesi ve desteği ile uzun filmini yaparak dünyaya tanıtmayı bizlere nasip eyle Allah’ım! Bu belgeselin çekilmesine vesile olan Sayın Bakanımızdan sen razı ve hoşnut ol! Yeni hizmet binamızı, başta Bulgaristan Türkleri olmak üzere, ülkemizin her tarafında ve bu güzel İstanbul’da yaşayan milletimizin birliğine, beraberliğine vesile eyle! Dirlik ve düzenine vesile eyle! Kaynaşmalarına vesile eyle! Sevgilerinin ve muhabbetlerinin artmasına vesile eyle!”Öztürk’ün yaptığı dua sıradan bir dua değildi. Anlamlı mesajlar içeriyordu.

Açılışı yapılan bina bir misyon ve dava merkezi olacaktı.
Ayrılığın değil, birleşmenin, birliğin, dirliğin, Türklüğün merkezi olacaktı.
Binanın banisi Ebu Bekir Paşa’nın ruhu şad olacaktı.
Sultan Fatih’in, Mihmadar-ı Resul Eba Eyyup el-Ensari’nin yolundan gidecek gençlerin eğitim yuvası olacaktı.
Kızılelmayı gerçekleştirmek için yollara düşen, ilk önce Ahlata, oradan, Akdeniz, Çanakkale Gelibolu, Edirned’de Çirmen Savaşında Bizansı dize getirerek Yahya Kemal Bayatlıya; “Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik, “Bin atlı o gün dev bir Ordu’yu yendik..”şiirini yazdıran, Meriç’i aşıp Balkanlara İslam’ı götüren, Hoca Ahmet Yesevi’nin Tasavvuf anlayışını, hoşgörüsünü, İmam-Maturudinin akıl ve iradeyi önceleyen sevgi ve insan merkezli İslam anlayışını insanlıkla tanıştıran Kırcaali Kırcaali’nin misyonunu dünyaya duyuracaktı.

Başkanlık Odasında Tarih, Kimlik ve Medeniyet

Koridorun sonunda yer alan BULTÜRK Genel Başkanı Rafet Ulutürk’ün makam odası, hem sembolik hem de görsel açıdan dikkat çekiciydi.
Odanın duvarlarında Mete Han portresi, Atatürk, Yunus Emre ve Ahmet Yesevî siluetleri yer alırken; bir yanda Bulgaristan, diğer yanda Türkiye bayrakları ile birlikte BGSAM bayrağı dalgalanıyordu.

Ayrıca odada “Ben atmadım, Allah attı” yazılı ok ve fetih bayrağı, akıllı ekran, taş kaplamalar ve klasik Türk misafirperverliğini yansıtan koltuk takımıyla derin bir anlam taşıyordu. Mekân, sadece bir ofis değil, adeta bir medeniyet beyanı niteliğindeydi.

Toplantı Salonu: Türk Cumhuriyetleri ile Omuz Omuza

İkinci kata çıkıldığında, konukları şık bir toplantı salonu karşıladı. Düzenli sıralanmış sandalyeler ve kürsünün arkasında, Türk Cumhuriyetleri’nin bayraklarıyla donatılmış duvarlar yer aldı. Bu bölüm, Türk Dünyası’nın birliğini ve ortak geleceğe yürüyüşünü simgeliyordu.

Konuşmalarla Anlam Kazanan Açılış

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk konuşmayı BULTÜRK Genel Sekreteri Alptekin Cevherli yaptı. Dernek faaliyetlerini özetleyen Cevherli, BULTÜRK’ün Türk kimliğinin muhafazası için yaptığı çalışmaların altını çizdi. LİNKTEKONUŞMA

Ardından BULTÜRK Genel Başkanı Rafet Ulutürk söz aldı. Konuşmasında şunları söyledi: LİNK

“Bu bina sadece bir dernek merkezi değil; Türk Dünyası’nın kalbi olacak bir merkezdir.
Buradan yükselecek ses, zulüm gören her soydaşımıza umut olacak. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’ya ve tüm destekçilerimize minnettarız.”

Türk Dünyasından Destek ve Mesajlar

Törende söz alan BGSAM Başkan Vekili Nevzat Öztürk, Bulgaristan Türklerinin karşılaştığı sorunları özetleyerek, bu sorunlara dair hazırladıkları resmî dosyayı katılımcı yetkililere sundu.

Afganistan İpek Yolu Vakfı Başkanı Mustafa Kemal Mahdum ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“BULTÜRK, sadece Bulgaristan Türklerinin değil; tüm Türk Dünyası’nın vicdanı, sesi ve çatı kuruluşudur.
BULTÜRK Gazetesi, Türk Dünyası’nın ortak yayın organı olmuştur.
35 yıldır tanıdığım Rafet Ulutürk, davasına inanan bir önder, Türk-İslam davasının yılmaz neferidir.”

Rumeli Türkleri Vakfı Başkan Vekili ise şu cümlelerle duygularını dile getirdi:

“Rafet Ulutürk kardeşimiz atom karınca gibi çalışır.
Türk dünyasında en çalışkan dernek başkanlarından biridir.
Bu binayla birlikte çok daha büyük hizmetlere imza atacağına inanıyor, kendisini tebrik ediyoruz.”

“BULTÜRK, Türk Dünyasının Sesi ve Merkezidir”

Dünya Türkleri ve Akraba Toplulukları Derneği Başkanı Metin Özkan, açılış töreninde yaptığı konuşmada BULTÜRK’e ve Genel Başkan Rafet Ulutürk’e övgü dolu sözlerle destek verdi.

“BULTÜRK Derneği’nin kuruluşundan bu yana çalışmalarını yakından takip ediyorum.
Sayın Rafet Ulutürk, samimiyeti, açık sözlülüğü ve yılmaz azmiyle her zaman örnek olmuştur.
Ne zorluk, ne imkânsızlık onun yolunu kesebilmiştir.
O hep en zor olanı seçer, ama asla geri adım atmaz.
Devletimiz ve Türk Dünyası için yaptığı fedakârlıklara birebir şahidim.”

Metin Özkan konuşmasının sonunda şu cümleyle salonda büyük alkış aldı:

“BULTÜRK artık sadece bir sivil toplum kuruluşu değil, Türk Dünyası’nın sesi ve ortak merkezi olma yolunda hızla ilerleyen güçlü bir yapıdır.
Kıymetli kardeşim Rafet Ulutürk’ü gönülden tebrik ediyorum.”

Soylu: “Yeni Dünya Türk-İslam Adaletiyle Kurulacak”

Kapanış konuşmasını ise Sayın Süleyman Soylu gerçekleştirdi. Soylu, konuşmasında tarihi bir perspektif sundu ve şu vurgularla büyük alkış aldı:

“Dünyanın bize ihtiyacı var. Biz olmadan yeni bir dünya kurulamaz.
Adalet, merhamet ve vicdan terazisini doğru kullanan tek millet biziz.
Türk-İslam sancağı, yeniden dünyanın umudu olacaktır.
Bu bina, sadece bir yapı değil; bir duruştur, bir bayraktır.
Allah BULTÜRK’ün yolunu açık etsin.”

Sohbet ve Veda: Türk Dünyasının Kalbinden Ses

Konuşmaların ardından katılımcılar, yeniden başkanlık odasında buluşarak samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Günün sonunda, herkesin ortak duygusu birlik, dirlik ve geleceğe olan inançtı.

Yeni genel merkez için kurulan bu yuva, BULTÜRK’ün liderliğinde Türk Dünyası’nın ortak sesi ve vicdanı olma iddiasını daha da ileriye taşıdı.

“Bu bina sadece bir merkez değil;
Türk Dünyası’nın geleceğini inşa edecek aklın, fikrin ve ruhun evidir.”

Rafet Ulutürk’ün ifadesiyle:
“Bu merkez, Türklerin yeniden dünyayı yönetme vizyonunun mihenk taşıdır.”

KATILANLAR;

Açılışa; Fatih MHP ilçe Başkanı Muharrem CAYMAZ, MHP Fatih İlçe Başkan Yardımcısı Murat ve Mehmet Türk, İyi Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Hasan Hoşben, Vatan Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Nuray Kaya Solmaz, Cumhuriyetçi Vatanseverler Partisi İstanbul İl Başkanı Ahmet Salim Arka, MHP Eyüp İlçe Başkanı Halil Türkân, Büyük Türk Kurultayı Çağrı Komisyonu Başkanı İbrahim Halil Balayoğulları, TURDEF Başkanı Yücel Akyürekli, BULTÜRK Belçika Temsilcisi ve Benilüx Gazetesi Sahibi Ahmet Çolak, Sancak Bosna Balkan Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Suat Nurten, Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Alaaddin Korkmaz, Çatalca KİPTAŞ Derneği Başkanı Uğur Çiftçi, TOYŞAD Başkanı Gökalp Şentürk, Türk Forumu Başkanı Abdullah Türer Yener, Tek Rumeli TV Yönetim kurulu Başkanı Atilla Baykal, Vizyon Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Alptekin Cevherli, Gagauz Dostluk Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Necdet Ertuğrul, Kazak Eli Derneği Başkanı Ertolkun Gayretullah, TRT sanatçısı Rüstem Avcı, TRT Sanatçısı İclâl Akkaplan ve Kaligrafi Sanatçısı Fatma Geyik ile birlikte çok sayıda davetli iştirak etti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 − six =